Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Ungdom"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Ungdom


Ungdoms- och Nybörjarverksamhet 2019

Snart drar orienteringssäsongen 2019 igång på allvar. För orienterande barn och ungdomar finns mycket roligt att se fram emot under året, både inom klubben och gemensamma aktiviteter med VOF. Förutom träningarna och de mer ”vanliga” tävlingarna finns kända saker som VPT, Sommarlandshelgen och Daladubbeln. Dessutom kommer en ny ungdomsserie med skogsorientering att införas i Västmanland under höstsäsongen. Första aktiviteten att se fram emot är läger för 13-16 i samband med tävlingar i Kolmården första helgen i april. Mer info om alla aktiviteter kommer här på hemsidan när det närmar sig.

Vi har ju ett antal ungdomar och vuxna ”nybörjare” (känns fel att fortfarande använda den benämningen) i utvecklingsgruppen. Men vi är nog alla överens om att vi gärna blir fler orienterare och fler i KKOK. Vi får med jämna mellanrum frågor från folk, framförallt barn och ungdomar, som vill börja orientera. Om vi kan ta in fler nybörjare eller inte hänger idag på om det finns några som är beredda att ta rollen som ledare för den nya gruppen. För att, dels, underlätta arrangemangen och samtidigt öka gemenskapen är en idé att köra nybörjargruppen och utvecklingsgruppen som två gruppen men på samma träningar (samma tid och plats men olika banor/övningar). Ett sådant upplägg skulle kunna minska jobbet omkring träningen. Ett annat förslag för att minska arbetsmängden är att man är flera ledare och delar på träningarna (t.ex. 6 ledare totalt och 2 per träning så kan man vara där var 3e gång). Många av de övningar och idéer som vi kört i Utvecklingsgruppen senaste året finns kvar och kan återanvändas till en ny grupp.

Eftersom vi närmar oss mitten av mars börjar det bli bråttom för att kunna starta upp en ny grupp vid säsongsstarten (början av april). Om du, på ett eller annat sätt, vill vara med och hjälpa till med träningar för nya orienterare under 2019, hör av dig till Johan Celander (070-2862189 eller johancelander@hotmail.com) senast onsdag 20/3.

Inga nyheter är skapade

Samarbetspartners: 

 

sl_8182_c_pos_ce_web_182x46

 

Postadress:
Köping-Kolsva OK - Orientering
Brovägen 15
73113 Kolsva

Besöksadress:
Brovägen 15
73113 Kolsva

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@kkok.se

Se all info