Hoppa till sidans innehåll

Sprint-KM

16 JUN 2020 00:00
Sprint-KM som avgjordes i i Kolsva 14/6
  • Uppdaterad: 16 JUN 2020 07:26

bjöd på en av årets hittills vamaste dagar. Arenan var förlagd på en fin gräsyta mellan stora vägen och Malmaskolan. Kartan som användes var Kolsva sprintkarta som innehåller området från Malmaskolan/Hagen upp mot OKQ8 och Odensvivägen. Hela 52 st från KKOK ställde upp på KM:et och detta var det högsta deltagarantalet på ett KM mycket länge.

Eftersom vi i år har ett stort antal yngre nybörjare blev det premiär för de nyinstiftande klasserna D8 och H8. I D8 segrade Selma Elgh och i H8 Jack Enarsson.
I nästa åldersgrupp, 10:orna så vann Ebba Jakobsson före Agnes Lindgren i D10 med Alice Reuterhäll-Törngren på plats 3 och i H10 blev det en annan Enarsson, nämligen Jonathan Enarsson. Även i H12 en Enarsson, nu Jonathan som vann före Oscar Jacobsson. (brorsa till Ebba). 
I D12-klassen segrade Josefin Sandberg före Alva Reuterhäll-Törngren.
Nästa klass bland ungdomarna är H14 där Ville Sjöblom segrade.
I den i år rekordstora, med hela 10 startande D21-klassen tog Martina Welén en klar seger för Karin Elgh.
En nästan lika klar seger i H21 tog den sent startande Joel Larsson i H21 före Cristian Larsson. (Ej släkt). Den klassen var också stor, men innehöll också några överåriga.
Går vi sen uppåt i klasserna till H40 där Joakim Sandberg drog längsta strået. Jocke ledde hela vägen ända fram till näst sista där Thomas Törnkvist passerade men efter en fadäs av Thomas till sista kontrollen kunde Jocke återta ledningen och därmed vinsten.
I D45-klassen segrade Helena Holmberg knappt före Yvonne Toven.
Sedan i H60-klassen i Eventorresultatlistan vann Kenneth Larsson vilket ej var fallet eftersom Kenneth gjorde en omstart efter att ha fått kramp efter några kontroller. Solklar diskning! Nu blev det i stället nytände Rolf Gustafsson som avgick med segen halvminuten före Göran Welén.
Och i äldsta herrklassen vann Alf Lindberg före Bo Lindkvist.

Tävlingsinformation i Eventor.

KKOK tackar H65-herrarna för ett väl genomfört arrangemang.

Dag-KM som var planerat att avgöras 28/6 måste tyvärr skjutas upp till augusti. 

Skribent: KKOK
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners: 

 

sl_8182_c_pos_ce_web_182x46

 

Postadress:
Köping-Kolsva OK - Orientering
Brovägen 15
73113 Kolsva

Besöksadress:
Brovägen 15
73113 Kolsva

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info