Hoppa till sidans innehåll

Solig premiär för VPT 2018

2018-05-10 12:35
Under tisdagskvällen arrangerades första deltävlingen av VPT 2018. Hallstahammar stod som arrangör och tävlingen var förlagd till Nibbleskolan i Hallstahammar. Bra banor för deltagarna och en skön vårkväll för föräldrar och supporters på plats gjorde
  • Uppdaterad: 2018-05-10 12:38

Från KKOK deltog 8 ungdomar, fördelade på 5 klasser. I yngsta tjejklassen, D10, var Josefin ensam från KKOK. Josefin gjorde ett bra lopp, med en mycket snabb avslutning som tog henne till en 10e plats i klassen. På 10e plats kom också Jonna i klassen D16. Jonna som haft problem med en skada kunde inte springa för fullt men orienterade bra och presterade ett bra lopp, trots skadeproblemen. I äldsta tjejklassen, D20, blev det dubbelt KKOK och Dubbelt familjen Jansson på pallen. Emma kom 2a knappt slagen av Miriam Dahlen, Sala OK, och Agnes kom inte långt efter på 3e plats i dt som var första tävlingen för säsongen för tjejerna. En bra start på säsongen med andra ord och förhoppningsvis blir det fler tävlingar framöver.

I H10 var det kamp mellan kusinerna Hampus och Jonathan. Hampus, som var med redan förra säsongen, gjorde ett mycket bra lopp och kom i mål nöjd med sin insats. Den räckte hela vägen till en tredjeplats. Jonathan som började orientera för ca en månad sedan gjorde sin första sprint någonsin och bara det att ta sig runt var en mycket bra prestation. Att han dessutom var snabbast av alla i klassen på en sträcka gör insatsen än mer imponerande. Det kommer troligen bli fler dueller mellan grabbarna på olika orienteringar.

I klassen över fanns också 2 KKOKare till start. Ville gjorde ett lopp som, enligt honom själv, inte innehöll några egentliga missar på en bana som han inte upplevde som allt för svår. Det räckte till en 6e plats i H12 som var en av de jämnare klasserna under kvällen. I samma klass sprang också Jakob som började stabilt och, efter lite problem i mitten av banan, stod för en riktigt snabb avslutning. Det räckte till en 10e plats. Exakt samma placering för alla syskonen Sandberg med andra ord.

Bra jobbat av alla som sprang!  För några väntar tävlingar under helgen innan VPT fortsätter på tisdag, 15/5, då på Djäkneberget i Västerås med VSOK som arrangör. En vecka efter det, 22/5, kommer tävlingen till Köping och Karlbergsskolan.

//Johan

Skribent: Jonas Vikström
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners: 

 

sl_8182_c_pos_ce_web_182x46

 

EMAG_2c

 

Prevas logo-cent

 

1915844_116822235006302_6150314_n

 

Sejfo färg logo copy

 

Corporate logo med pay off

volvo-logo

YARA_RGB

 

 

Beijer

 

All_conveyor-svartGL-logo

 

    gleason

 

logo_marposs

Postadress:
Köping-Kolsva OK - Orientering
Brovägen 15
73113 Kolsva

Besöksadress:
Brovägen 15
73113 Kolsva

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info