Hoppa till sidans innehåll

Intresseanmälan 10mila och Jukola

15 FEB 2019 19:35
Information från UK
  • Skapad: 15 FEB 2019 19:35

10-mila, Östra Göinge Skåne 27-28/4

Årets 10-mila är i Glimåkra strax norr om Kristianstad i Skåne. Senast 10-mila gjorde besök i Skåne var i Perstorp 2009 då KKOK hade 1 herrlag, 1 damlag och 2 ungdomslag på plats. Skåne bjuder på lite annorlunda terräng än vad vi är vana vid och senast i Perstorp så var det en del snabb bokskog men även mycket som var grönt och tätt. I år hoppas vi på bättre terräng och i inbjudan så utlovas väldigt varierad terräng med en blandning av löv-, barr- och ungskog. Det ska även vara måttligt kuperat. På 10-milas hemsida finns en del gamla kartor att titta på.

Klubbens mål är att ställa ett lag på start i herrklassen och ett i damklassen. På herrsidan har vi fått ett erbjudande från Surahammars SOK där de vill göra en kombination. Något som vi överväger men vill se först hur många som är intresserade.

 

10-milas hemsida: www.10mila.se

 

Jukola, Kangasala 15-16/6

Jukola går i år i Heponiemi som ligger strax utanför Kangasala. Kangasala ligger i sin tur strax utanför Tammerfors vilket innebär att det är ungefär 2-2,5 timmars resa från färjan i Åbo. På jukola så är det fyra sträckor i damklassen och sju i herrklassen. Läser man inbjudan och tittar på gamla kartor över området så ser det ut att bli rolig och tuff terräng. En hel del kupering och ganska svår terräng.

Till i år så har klubben ett mål att bli ett stort gäng som åker över och springer jukola. Det är en fantastisk tävling där mängden lag och löpare gör det till något utöver det vanliga. Även resan dit och hem blir kul tillsammans med gänget. Vi åker med färjan från Stockholm på fredagen och kommer tillbaka på måndag morgon.

Målet är att ha två lag i damklassen och två lag i herrklassen. Till det så räcker det inte med seniorer så tanken är att alla som vill springa jukola är välkomna att anmäla intresse. Så är det några damer och herrar som redan passerat seniorklasserna så är det ändå fritt fram att anmäla sig. Målet är som sagt att bli ett stort gäng som har roligt på världens största orienteringsstafett.

 

Jukolas hemsida: https://www.jukola.com/2019/sv/

 

Så om du är intresserad av att springa 10-mila eller Jukola så svara till Marcus senast söndag 24/2.

Det går bra att kommentera inlägget eller att svara på mail/messenger/SMS.

Skribent: Cristian Larsson
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners: 

 

sl_8182_c_pos_ce_web_182x46

 

EMAG_2c

 

Prevas logo-cent

 

1915844_116822235006302_6150314_n

 

Sejfo färg logo copy

 

Corporate logo med pay off

volvo-logo

YARA_RGB

 

 

Beijer

 

All_conveyor-svartGL-logo

 

    gleason

 

logo_marposs

Postadress:
Köping-Kolsva OK - Orientering
Brovägen 15
73113 Kolsva

Besöksadress:
Brovägen 15
73113 Kolsva

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info