Hoppa till sidans innehåll

Grattis Nils-Gunnar Karlsson - 90 år idag - nu är du en riktig veteran

07 NOV 2019 20:06
Ett riktigt stort grattis önskar vi Nils-Gunnar Karlsson som idag fyller 90 år. Nils-Gunnar firade dagen med ett besök vid Orientalen i Västerås på veterantävling. Läs nedan reportaget från Alf Lindberg.
  • Uppdaterad: 07 NOV 2019 20:06

Reportaget nedan är hämtat från veteranernas sida, veteransidan.com.

 

När Nils-Gunnar Karlsson från Köping gästade Orientalen idag så kunde man nästan känna historiens vingslag inom orienteringen och dess utveckling. Nils-Gunnar, en gammal "Tunaforsare" från Eskilstuna, är en man som verkligen kan allt om orientering. Han var med på den tiden då deltagarna sprang i kortbyxor genom skog och mark(se bilden). Längre fram i hans karriär drabbades orienteringen av gulsot vilket gjorde att deltagarna var tvungna att bära heltäckande klädsel. 
Vi inom Köping-Kolsva OK har haft förmånen att ha Nils-Gunnar som kamrat och som ledande fuktionär genom åren på våra arrangemang. Vi är honom skyldiga ett stort TACK för alla hans insatser inom vår förening genom åren. Grattis och tack Nils-Gunnar!
 
Hur gick det idag då? Blev det några överraskningar? Med överraskningar menar jag att i Rocklundaskogen måste man vara observant på alla nytillkomna stigar. Jag upplevde nog att det stämde väldigt bra, men någon liten stig som inte var med på kartan fanns det säkert.

Mattias Andersson och Mats Lundberg stod i en klass för sig på A-banan. Men det gjorde även Kenneth Johansson. Lars Lundén, nytt namn för mig, vann på B-banan. Jan-Erik Andersson blev god tvåa.
Kjell Andersson hade tydligen längre armar än Olle Johansson eftersom Kjell vann C-banan med endast 1 sekund tillgodo. Kul att Gun Jansson Sala lyckades knipa tredje platsen där.
Gunilla Maria Brus, ännu ett nytt namn i våra resultatlistor, klämde till med en seger i sin premiär på D-banan. Vem skall slå Lars Söderlund på E-banan nån gång? Ännu en vinst idag.

Det blev lite krångel med sträcktiderna i tisdags hos IK Standard. Det saknades en del löpare då. Det felet är nu korrigerat för kännedom.

Bilden: Dagens jubilar, Nils-Gunnar Karlsson Köping, 90 år idag.
Text: Alf Lindberg

Skribent: Jonas Vikström
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners: 

 

sl_8182_c_pos_ce_web_182x46

 

EMAG_2c

 

Prevas logo-cent

 

1915844_116822235006302_6150314_n

 

Sejfo färg logo copy

 

Corporate logo med pay off

volvo-logo

YARA_RGB

 

 

Beijer

 

All_conveyor-svartGL-logo

 

    gleason

 

logo_marposs

Postadress:
Köping-Kolsva OK - Orientering
Brovägen 15
73113 Kolsva

Besöksadress:
Brovägen 15
73113 Kolsva

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info